Wie is Ashley

Bij Chocolatier Ashley staat er één iemand achter de schermen en dat ben ik, Ashley.

Ik maak en bedenk alles zelf; van pralines tot figuren, logo tot website, sociale media tot de presentatie in de winkel. Waarom? Ik hou ervan om alles in mijn winkel zelf te creëren, om het gehele proces van begin tot einde te beleven en aan te scherpen waar nodig. Dit gebeurt met heel veel zorg en oog voor detail.


Graag stel ik mij even aan u voor. Mijn naam is Ashley D’Hauwe, 22 jaar oud. Al van kleins af aan was ik ervan overtuigd om later iets met voeding te gaan doen. Ik hielp heel graag mee in de keuken, vooral bij het bakken van heerlijke koekjes en cakes. Toen ik de stap naar het middelbaar zette koos ik ervoor om een bakkersopleiding te volgen aan Hotelschool Gent.  

Tijdens deze opleiding leerde ik alles bij over brood, banket, chocolade en confiserie. Chocolade vond ik altijd een erg interessant vak. Omdat dit onderwerp mij zo prikkelde begon ik ook thuis te experimenteren met alles rond chocolade. De keuze om in het zesde middelbaar bij een ambachtelijke chocolatier stage te lopen was heel snel gemaakt. Zo kwam ik terecht bij Sjolaa in Mechelen. Johan, een echte vakman, leerde mij alle kneepjes van het vak. Tot op vandaag kan ik nog steeds met al mijn vragen bij hem terecht.

Na het middelbaar besloot ik om een extra opleiding te volgen bij Syntra Aalst. Zo kon ik nog meer kennis over chocolade opdoen. Na deze opleiding begon ik steeds meer te dromen van een eigen zaak. Ik deed nog enkele extra opleidingen bij Callebaut Academy en Belgian Chocolate School. Hierna was ik volledig klaar voor mijn eigen zaak. Op 14 september 2019 opende mijn zaak ‘Chocolatier Ashley’.

In mijn bescheiden atelier maak ik voor u de heerlijkste artisanale producten. Ik streef ernaar om telkens een kwalitatief en perfect afgewerkt product aan te bieden. Tot op heden volg ik  regelmatig cursussen en bijscholingen in binnen- en buitenland waardoor ik steeds nieuwe technieken en smaken kan voorzien.

In mijn winkel vindt u een ruim assortiment aan producten voor elke gelegenheid.

Spring gerust eens binnen!