Warning: The magic method Theme_Demo_Import::__wakeup() must have public visibility in /customers/c/0/f/chocolatier-ashley.be/httpd.www/wp-content/plugins/theme-demo-import/inc/class-tdi-main.php on line 74 Ons verhaal – Chocolatier Ashley

Ons verhaal


Graag stel ik mij even aan u voor. Mijn naam is Ashley, 23 jaar oud. Al van kleins af aan was ik ervan overtuigd om later iets met voeding te gaan doen. Ik hielp heel graag mee in de keuken, vooral bij het bakken van heerlijke koekjes en cakes. Toen ik de stap naar het middelbaar zette koos ik ervoor om een bakkersopleiding te volgen aan Hotelschool Gent.  

Tijdens deze opleiding leerde ik alles bij over brood, banket, chocolade en confiserie. Chocolade vond ik altijd een erg interessant vak. Omdat dit onderwerp mij zo prikkelde begon ik ook thuis te experimenteren met alles rond chocolade. De keuze om in het zesde middelbaar bij een ambachtelijke chocolatier stage te lopen was heel snel gemaakt. Zo kwam ik terecht bij Sjolaa in Mechelen. Johan, een echte vakman, leerde mij alle kneepjes van het vak. Tot op vandaag kan ik nog steeds met al mijn vragen bij hem terecht.

Na het middelbaar besloot ik om een extra opleiding te volgen bij Syntra Aalst. Zo kon ik nog meer kennis over chocolade opdoen. Na deze opleiding begon ik steeds meer te dromen van een eigen zaak. Ik deed nog enkele extra opleidingen bij Callebaut Academy en Belgian Chocolate School. Hierna was ik volledig klaar voor mijn eigen zaak. Op 14 september 2019 opende mijn zaak ‘Chocolatier Ashley’ in Lokeren.

6 maand na de opening begon plots het hele ‘coronaverhaal’, ook ik, als startende ondernemer heb dit enorm hard gevoeld. Anderhalf jaar verder, na veel ups en downs, brak er een nieuw hoofdstuk aan. Een groter pand, met veel meer mogelijkheden kwam op ons pad terecht, in hartje Kapellen. Vanaf december 2021 verwelkomen mijn team en ik je graag in ons open atelier.

Hier maken wij voor u de heerlijkste artisanale chocoladeproducten, van pralines tot chocolaatjes, studentenhaver tot champagnetruffels, sintfiguren tot paaseieren … Enorm veel lekkers die stuk voor stuk artisanaal bereid zijn. Wij streven ernaar om telkens een kwalitatief en perfect afgewerkt product aan te bieden. Tot op heden worden er regelmatig cursussen en bijscholingen in binnen- en buitenland gevolgd. Zo blijven we creatief en kunnen we jullie blijven plezieren met onze heerlijke producten.

Kom eens langs, ontdek ons open atelier en onze heerlijke producten!